Pieczeń wieprzowa z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z szynki

    1,5 kg
  • sól do smaku

  • kminek

    1 łyżeczka
  • suszone śliwki kalifornijskie

    kilka garść
  • tłuszcz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Równy, podłużny kawałek mięsa zrozumieć na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody, osolić, posypać kminkiem, przykryć i dusić na bardzo słabym ogniu. Namoczone uprzednio na kilka godzin śliwki dodać do pieczeni razem z wodą, w której się moczyły i dusić, aż mięso zmięknie. Podawać pieczeń pokrajaną plastry, polaną sosem i przybraną śliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JaPaqc 17.03.2013 11:19
znakomita pieczeń
Dorota59 21.12.2012 11:18
smakowite
Aneta41 09.12.2012 17:43
fajne
Ada-Gaba 07.10.2012 11:34
pyszny obiadek
Katarzyna59 14.06.2012 20:33
super
berys18 22.05.2012 18:11
ciekawa jestem smaku - nigdy nie robiłam z kminkiem, wypróbuję
ankaryba 20.05.2012 22:51
brzmi smacznie :-)
Betka 08.05.2012 09:34
mniam mniam, fajny;)
Marta1986 13.04.2012 12:24
smaczne
ziutula 13.03.2012 23:09
lubię smak kminku w mięsie też

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat