Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z kminkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki 1,5 kg
sól do smaku
kminek 1 łyżeczka
suszone śliwki kalifornijskie kilka garść
tłuszcz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z kminkiem

Równy, podłużny kawałek mięsa zrozumieć na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody, osolić, posypać kminkiem, przykryć i dusić na bardzo słabym ogniu. Namoczone uprzednio na kilka godzin śliwki dodać do pieczeni razem z wodą, w której się moczyły i dusić, aż mięso zmięknie. Podawać pieczeń pokrajaną plastry, polaną sosem i przybraną śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 17.03.2013 11:19
znakomita pieczeń
Dorota59 21.12.2012 11:18
smakowite
Aneta41 09.12.2012 17:43
fajne
Ada-Gaba 07.10.2012 11:34
pyszny obiadek
Katarzyna59 14.06.2012 20:33
super
berys18 22.05.2012 18:11
ciekawa jestem smaku - nigdy nie robiłam z kminkiem, wypróbuję
ankaryba 20.05.2012 22:51
brzmi smacznie :-)
Betka 08.05.2012 09:34
mniam mniam, fajny;)
Marta1986 13.04.2012 12:24
smaczne
ziutula
ziutula 13.03.2012 23:09
lubię smak kminku w mięsie też

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak