Pieczeń wieprzowa faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    500 g
  • sól

  • pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • papryka mielona

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • ziemniaki

    800 g
  • brokuły

    800 g
  • rosół

    1/2 litra
  • jasna zasmażka

    2 łyżki
  • masło

    20 g
  • płatki migdałowe

    30 g
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • wieprzowina

    1 (od szynki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę podzielić na kawałki. Smażyć 10 minut na oleju, posypać solą, pieprzem i papryką. Wymieszać z jajkiem i tartą bułką. Mięso naciąć aby powstał płaski płat, lekko rozbić. Przyprawić, obłożyć przygotowaną mieszanką. Zwinąć, związać nitką. Piec 1,5 godziny w temperaturze 200 C, polewając często rosołem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugotować różyczki brokułów. Zdjąć gotowe mięso z blachy, sos przecedzić do garnka, wlać wodę do 1/2 płynu. Zagęścić zasmażką, zagotować, przyprawić. Gotowe ziemniaki posypać zieloną posiekaną pietruszką. Przełożyć pieczenią i brokułami na półmisek. Brokuły posypać uprażonymi płatkami migdałów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat