Pieczeń wieprzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • cebula biała

    4 szt
  • sos sojowy

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • sól

  • jałowiec

    4 szt
  • papryka mielona

  • Majeranek suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, natrzeć dokładnie przyprawami, sosem sojowym i oliwą. Odstawić do lodówki na ok. 12 godz. Następnie usmażyć mięso na rumiano i dusić pod przykryciem delikatnie podlewając wodą i dodać liście laurowe, ziele angielskie. Całość dusić ok. 1,5 godz. pod koniec dodając cebulę pokrojoną w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 05.07.2012 20:25
fajny obiadek
artur7 29.01.2012 20:45
lubi?
m1monika 14.11.2011 22:42
pyszne mięsko
Wacław 04.11.2011 17:47
smaczne danie
iga2 21.10.2011 11:08
smaczne
iga2 21.10.2011 11:08
smaczne
smakoszek 25.09.2011 10:44
super
marta1371 17.08.2011 23:16
Pyszne miąsko
Mariusz10 26.05.2011 23:14
apetycznie wygląda;)
Jaheira11 11.05.2011 23:40
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat