pieczeń wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    2 kawałki
  • sól do smaku

  • papryka mielona

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną papryki czerwonej. W rondlu roztopić masło. Dodać mięso i smażyć, aż się zarumieni. Dodać trochę wody, żeby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 03.10.2012 15:39
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat