Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 kg
woda
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Z szynki wieprzowej wycinam paski, które ważą około 1/3 wagi szynki (około 700g). Resztę szynki mielę w maszynce do mielenia mięsa. Zmieloną ponownie mielę i tak dwa razy. Szynka powinna być bardzo dokładnie zmielona. Dodaję przyprawę do mięsa wieprzowego Prymat, kucharek i wbijam jajka. Mieszam dokładnie. Z zmielonej szynki formuję podłużną szynkę. Z góry owijam ją plastrami szynki. Całość zawijam ściśle w folię spożywczą. Tak przygotowaną szynkę zalewam wrzącą wodą z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. W takim wywarze gotuję szynkę około 60 minut. Ugotowaną szynkę wyjmuję i studzę. Zdejmuję folię i gotowe. Doskonała szynka na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:19
bardzo apetyczna
Justyna Jussstiii 22.06.2012 23:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak