Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 2 kg
ząbki czosnku 4
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Ząbki czosnku zmielić ,doprawić solą oraz pieprzem . Łopatkę zmielić dodać do reszty składników i wszystko wymieszać , doprawić jeszcze raz przyprawimy . Mięso przełożyć do foremki i wierzch natrzeć papryką. Do nagrzanego piekarnika włożyć pieczeń i piec około 1.5 godziny w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.12.2015 11:38
na pewno wspaniale smakuje
halina17 06.12.2015 18:59
Dobra pieczeń.
MAR3STA 05.12.2015 23:13
pyszne mięsko
sliwka 05.12.2015 22:01
Pychotka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak