Pieczeń w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka ostra Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń w warzywach foto
Mięso oczyścić, osolić i posypać z wierzchu pieprzem, położyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z każdej strony na rumiano. Gdy mięso obsmażymy z każdej strony, podlać wodą tak by było do połowy przykryte, posypać z wierzchu ostrą papryką, dodać liść laurowy i ziela angielskie, przykryć. Mięso podlewać wodą co jakiś czas w celu uzupełnienia płynu
Krok 2 - Pieczeń w warzywach foto
Mięso wystudzić, pokroić na plastry grubości 1cm, ułożyć na patelni.
Krok 3 - Pieczeń w warzywach foto
Cebulę pokroić w piórka, dodać wraz z ząbkami czosnku do mięsa, dusić kilka minut.
Krok 4 - Pieczeń w warzywach foto
Cukinię pokroić w większą kostkę, a marchewkę w plastry, dodać do mięsa i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 07.01.2016 14:00
bardzo dobre mięsko
jagoda5913 02.01.2016 13:28
pięknie się prezentuje
Damiano 02.01.2016 12:34
lubię takie jedzenie
RenataZ-et 02.01.2016 11:53
bardzo apetyczna fotka
Futka 02.01.2016 11:26
Świetna i bardzo smakowita pieczeń :)
Kasnaj 02.01.2016 10:18
świetne mięso
gosia56 02.01.2016 10:08
na pewno pyszne mięsko;)
Krzysztof15 02.01.2016 09:33
bardzo lubie
Ewelina1991 02.01.2016 08:48
świetna pieczeń
Agnieszka-87-25 02.01.2016 08:08
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat