Pieczeń w pysznym sosie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • marynata

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyzeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyzeczki
  • pieprz mielony

    0,5 lyzeczki
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • sos

  • cebula

    2 sztuki
  • papryka

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • smietana 18%

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń w pysznym sosie foto
Mięso myjemy, wycieramy. Marynatę przygotowujemy z podanych składników. Nacieramy dokładnie mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie wkładamy do worka do pieczenia i pieczemy godzinę w 190 stopniach.
Krok 2 - Pieczeń w pysznym sosie foto
Cebulę i paprykę oczyszczamy, kroimy, szklimy cebulę na oleju, dodajemy paprykę, przesmażamy, dodajemy sos, który wytworzył się podczas pieczenia, gotujemy 10 minut. Sos zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Krok 3 - Pieczeń w pysznym sosie foto
Mięso kroimy w plastry. Podajemy z sosem i ziemniakami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 06.03.2014 14:14
Znakomita.
RenataZ-et 04.03.2014 22:14
super pieczeń
Ada-Gaba 27.02.2014 13:26
apetyczny obiadek świetnie doprawiony
caralajna 20.01.2014 19:19
dobry obiad :)
mysza75 01.01.2014 12:31
jakie pyszne danie :-) sama bym zjadła
Malinka 30.12.2013 22:25
Bardzo to apetycznie wygląda, mniam !
Aannkaa82 30.12.2013 21:28
Cudowne mięsko :)
Katarzyna59 30.12.2013 16:21
bardzo apetyczna
teresa18 28.12.2013 11:14
Same pysznosci
adelajda 27.12.2013 15:59
Super przyprawione mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat