Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń tatarska z duszoną cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 g
jaja 2
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
rozmaryn 1 łyżeczka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
cebula 600 g
olej 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
kilka kropli sosu Wercester
polędwica wołowa mielona g
wino czerwone 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń tatarska z duszoną cebulą

Mięso, żółtko, sól, pieprz wymieszać, wyrobić masę uformować bochenek i włożyć do formy.
Obrany czosnek, rozmaryn, i zielony pieprz roztłuc w moździeżu. Wymieszać z białkiem, natką pietruszki, mąką i odrobiną pieprzu, posmarować mięso, wstawić do gorącego piekarnika i piec bez przykrycia na złoty kolor. Piekarnik wyłączyć, pieczeń przykryć pokrywką, zostawić w piekarniku na 30minut.
Cebulę obrać i obsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe i wino, gotować do odparowania połowy płynu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z sosem worcester i odrobiną wody, dodać do cebuli, wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso lub podać go osobno w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 28.09.2011 17:36
super
Emilia21 28.09.2011 17:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak