Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń schabowa z kaszą kuskus

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
kminek Prymat szczypta
olej 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koper świeży
kasza kus-kus 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń schabowa z kaszą kuskus

Przyprawy wymieszać z olejem. Schab umyć, natrzeć marynatą i zostawić w lodówce na 2-3 godz. Po tym czasie włożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 ok godz. Upieczony schab lekko przestudzić i pokroić w plastry ok 1 cm grubości. Powstały z pieczenia sos przelać do rondla, dodać niewielką ilość wody, zagotować i zagęścić mąką. Doprawić do smaku. W naczyniu przygotować kaszę kus- kus, tak jak w przepisie na opakowaniu. Gotową kaszę wyłożyć na talerz, do tego dodać pieczeń i polać sosem. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.07.2016 21:17
Świetny obiadek;))
gosia56 02.07.2016 12:44
pyszne danie ;)
w mojej kuchni 02.07.2016 09:03
dla mnie pyszne danie
Babeczka35 02.07.2016 07:19
Pyszny obiadek.
Jolcia_90 02.07.2016 00:34
super danie obiadowe :) Zjadłabym :)
Franciszek 02.07.2016 00:32
ładnie podane
kd045 01.07.2016 21:58
wygląda apetycznie ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak