Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • Musztarda francuska Prymat

    5 łyżek
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    3 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Cebulę kroimy i smażymy na złoty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy do odparowania wody.
Krok 2 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do pieczarek.
Krok 3 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Mieszamy mięso, jajka, bułkę tartą, czosnek, sól i pieprz.
Krok 4 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Na folię spożywczą wykładamy mięso i formujemy duży prostokąt.
Krok 5 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Mięso smarujemy musztardą
Krok 6 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Następnie na mięso wykładamy pieczarki.
Krok 7 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Przy pomocy folii mięso zwijamy w roladę i wkładamy do formy na keksa
Krok 8 - Pieczeń rzymska z pieczarkami i natką pietruszki foto
Pieczeń pieczemy 60 minut w temperaturze 190 C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 30.05.2017 21:27
lubimy takie mięsko,nie tylko na obiad ale i na kanapki
marzut 30.05.2017 20:27
Fajny przepis
IKrakowianka 30.05.2017 17:38
ciekawy pomysł
Justi2401 30.05.2017 15:47
Pyszna pieczeń :)
Bernadeta1 30.05.2017 15:40
na pewno smaczna pieczeń

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat