Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
500 gramów -
jajko
3 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
cebula
1 sztuka -
olej
-
groszek konserwowy
3 łyżki -
papryka
1/4 sztuki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku -
natka pietruszki
1 pęczek -
ser żółty
3 łyżki -
serek śmietankowy
2 opakowania
Przepis i sposób przygotowania Pieczeń rzymska z jajkiem i warzywami pod serową pierzynką
Kroki postępowania


2 jajka ugotować na twardo. Część mięsa przełożyć do keksówki. Ułożyć ugotowane, obrane ze skorupki jajka. Dopełnić formę resztą mięsa. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.

Starty ser żółty wymieszaj z twarogiem i żółtkiem. Polej pieczeń po około 30 minutach pieczenia.

Piec jeszcze 30 minut. Ser na wierzchu powinien ładnie się zarumienić.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)