Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń Rzymska z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
jajko 5 sztuk
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
bułka namoczona w mleku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń Rzymska z jajkiem

WYKONANIE:

Do mielonego dodać podsmażoną pokrojoną cebulkę, 2 jajka, czosnek roztarty, bułkę tarta namoczoną w wodzie lub mleku, doprawić solą pieprzem. 3 jajka ugotować na twardo, obrać. Uformować prostokąt na desce, ułożyć na środku ugotowane jajka, zwinąć tak aby przykryć jajka, dobrze uformować i panierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na tłuszczu około 30 - 45 minut .


SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.10.2014 15:40
ja również lubię taką pieczeń, ta wygląda na prawdę pysznie
Janina 17.05.2014 20:44
Bardzo lubię taką pieczeń;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak