Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
kalarepa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
suszone pomidory w oliwie 5 dag
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 2 sztuki
natka pietruszki do dekoracji
suszone oregano 1 szczypta
sos Worcestor do doprawienia
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
indyk 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska z indyka

Marchew, kalarepę, cebulę, czosnek i pomidory drobno pokrój. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj marchew i kalarepę. Mięso zmiel drobno. Wymieszaj z jajkiem, podsmażonymi warzywami i suszonymi pomidorami. Dopraw solą, pieprzem, pietruszką, oregano i sosem Worcester. Dodaj bułkę tartą. Z masy uformuj walec. Włóż do brytfanny i posmaruj mieszanką przecieru pomidorowego i musztardy. Podlej wodą. Piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. W czasie pieczenia podlewaj sosem, który wypływa z mięsa. Podawaj z ziemniakami..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak