Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1
mięso mielone 350 gr
jajko 2
fasolka szparagowa 300 gr
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z fasolką

1. Pomysł na... przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać mięso i jajka. 2. Doprawić pikantnie pieprzem. 3. Fasolkę oczyścić, gotować 10 minut w posolonej wodzie, odsączyć i przelać zimną wodą. 4. Formę posmarować masłem i posypać bułką tartą. 5. Z mięsa uformować prostokąt, rozłożyć na nim fasolkę, uformować pieczeń, przełożyć do formy, na wierzchu położyć wiórki masła. 6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C Piec 50 minut. 7. Podawać na zimno lub na gorąco z Sosem majonezowym tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak