Pieczeń rzymska z dodatkami ...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    60 dkg
  • natka pietruszki

    1 opakowanie
  • papryka

    1 opakowanie
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • szynka parmeńska

    6 plastrów
  • Bazylia suszona Prymat

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę zalać gorącym mlekiem.
Mięso skręcić przez maszynkę, razem z odciśniętą bułką, cebulą i czosnkiem.
Do tak przygotowanego mięsa, dodać posiekaną pietruszkę, paprykę w płatkach, jajka i przyprawy.
Dokładnie wyrobić, jeśli przygotowane mięsko jest zbyt rzadkie należy dosypać bułki tartej i jeszcze raz wymieszać.
Tak przygotowane mięso, wyłożyć do małej formy od babki o dł.24 cm, delikatnie dociskać.
Wierzch przykryć, plasterkami, szynki żeby lekko zachodziły na siebie.
Na wierzchu pieczeni, położyć małe plasterki masła.
Piec w temperaturze 180 stopni około 80 minut.
SMACZNEGO!!
adelajda
Dodałam papryki w płatkach .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 28.02.2015 22:56
muszę w końcu zrobić :)
Motorek 28.01.2015 11:38
pyszne jedzonko
ben-ka 25.01.2015 10:36
Mogłabym jeść i jeść, bardzo lubię takie swojskie mięska:)
barbara11561 24.01.2015 17:53
pyszna pieczeń:)nie ma to jak domowa:)
marcia7 24.01.2015 15:18
doskonała pieczeń
Sroczka 24.01.2015 15:09
Pyszna ta pieczeń musiała być.
Pani Domu 24.01.2015 12:54
wygada bardzo smacznie
asiczekz 24.01.2015 12:46
wygląda bardzo apetycznie
fotoviderek 24.01.2015 12:37
Świetnie przygotowane mięsko :)
Janina 24.01.2015 11:26
Smaczne mięsko, lubię takie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat