Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
mięso mielone wieprzowe 1 kg
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska wieprzowa

Bułkę zalać zimną wodą i odstawić aby dobrze nasiąkła wodą.
Odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do mięsa razem z surowym jajkiem, posiekanym ząbkiem czosnku i przyprawami(ilość wedle gustu)
Mięso dobrze wyrobić na gładką masę.


Formę keksówke wyłożyć papierem do pieczenia.
Połowę mięsa ułożyć na dnie i położyć obrane jajka.
Wyłożyć resztę mięsa,dobrze docisnąć.
Piec w 180 stopniach około godziny.


Podawać na ciepło polane sosem pieczeniowym lub na zimno jako dodatek do kanapek.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak