pieczeń rzymska wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • jajko ugotowane na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę zalać zimną wodą i odstawić aby dobrze nasiąkła wodą.
Odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do mięsa razem z surowym jajkiem, posiekanym ząbkiem czosnku i przyprawami(ilość wedle gustu)
Mięso dobrze wyrobić na gładką masę.


Formę keksówke wyłożyć papierem do pieczenia.
Połowę mięsa ułożyć na dnie i położyć obrane jajka.
Wyłożyć resztę mięsa,dobrze docisnąć.
Piec w 180 stopniach około godziny.


Podawać na ciepło polane sosem pieczeniowym lub na zimno jako dodatek do kanapek.


SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat