pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce razem z odciśniętą bułką,Cebulę pokroić w ćwiartki ,przesmażyć na patelni i także przepuścić przez maszynkę.Do masy mięsnej dodać jajka,mąkę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wszystko dobrze wyrobić i uformować 1 lub 2 mniejsze owalne klopsy.Ułożyć na blaszce i piec ok 60min w 180st.Gotową pieczeń po przestygnięciu kroić w plastry
Podawać z sosem do ziemniaków lub kopytek ewentualnie na zimno do chleba

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aneta2208 10.03.2013 08:53
lubię zwlaszcza na gorąco
Aannkaa82 03.02.2013 20:11
Bardzo lubię właśnie na zimno do chleba.
Luki 14.12.2012 08:00
super
kriko 14.12.2012 07:53
robię taką
Krzysztof15 26.07.2012 11:16
cudo
adelajda 29.06.2012 19:10
apetyczna
agunesu 27.06.2012 22:01
fajna pieczen, sadze ze na zimno do chleba tez bylaby ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat