Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1.5 kg
jajko 6 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

4 jajka ugotować na twardo. Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami. Bardzo dobrze mieszamy. Dwa surowe jajka wbijamy do mięsa i ponownie mieszamy. Po wyrobieniu ciasta formujemy owalnie i nadziewamy w środku po 2 ugotowane jajka. Przekładamy do blachy wysmarowanej olejem. Boczek kroimy na plasterki i układamy na wierzch pieczeni. Pieczemy w temp. 190 stopni przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.06.2013 11:47
robię z różnymi nadzieniami
paula99926 07.08.2012 11:22
ja również lubię :)
cooleczka 14.02.2012 17:23
bardzo lubię
dwa pokoje z kuchnią 28.12.2011 10:28
mniam
kuba10019961 27.12.2011 21:02
Uwielbiam ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak