pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    250 g
  • mięso wieprzowe

    250 g
  • bułka czerstwa

    50 g
  • jaja

    4 sztuki
  • cebula

    50 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • tłuszcz

    50 g
  • sól, pieprz

    ddo smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. sporządzić mięsną masę mieloną ( wykorzystując 1 jajo )
2. ugotować 3 jaja na twardo
3. uformować prostokąt z mięsnej masy mielonej
4. położyć jaja na masę mieloną i zwinąć pieczeń
5. obtoczyć w tartej bułce lub przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułka
6. piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni C przez około 50 minut
7. podawać wy porcjowaną w plastry o grubości 1,5-2 cm
dodatkami mogą być : ziemniaki , makaron , sosy np grzybowy, pomidorowy, śmietanowy , surówki warzywne

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 23.11.2015 20:32
chyba dobre :)
Henryka2 16.03.2011 22:39
ale apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat