Pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    700 g
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • por

    kawałek
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • chilli

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa jak na kotlety mielone dodać namoczoną bułkę i zeszklona cebulę, jajo,pieprz, chilli, sól i przyprawę. Wyrobić. Zrobić farsz - pieczarki pokrojone, marchewka starta, cebula posiekana i por - podsmażyć na oleju. Farsz wyłożyć na mięsie,zwinąć,otoczyć tarta bułką, dać na blachę i piec ok 1 godz.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.07.2012 08:13
pyszna
edyta44 02.07.2012 11:00
smaczne
cukiereczek 18.06.2012 10:49
pyszna
kasienka23 21.04.2012 16:17
pyszne danie
pigila 12.11.2011 20:38
super
Agnik 14.06.2011 20:48
super
marcia71 02.05.2011 00:35
fajny przepis
rzenia15 09.03.2011 15:50
bardzo lubię
Agnieszka_B 04.02.2011 07:51
Wygląda rewelacyjnie i pewnie jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno:)
mehia 02.02.2011 18:35
apetyczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat