Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń po burgundzku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
Liść laurowy suszony Prymat
por
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
wino czerwone wytrawne 400 ml
cebula 2 szt
olej do smażenia
tymianek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń po burgundzku

Mięsko nacieramy solą i obsmażamy na oleju , dodajemy pokrojoną cebulę , pora , zalewamy winem i ok 1 L wody , dodajemy reszte przypraw i dusimy ok 1h , na koniec zagęszczamy albo gotowym sosem z torebki albo tradycyjnie mąką i smietaną :)Ja podałam z ziemnaczanymi kuleczkami i sałatką z kiszonej kapusty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.11.2012 16:47
a teraz kapusta kiszona to skarbnica witamin ;) więc pasuje idealnie do takich dań
KLEO 24.07.2012 11:41
mmm pyszne danie
Anna133 03.07.2012 21:26
klasyczne połączenie a jaki smak ? uwielbiam w zimne dni :)
parysek10 20.06.2012 17:53
aż ślinka cieknie
joanna__s 20.06.2012 17:38
Mniam, pychota. W sam raz na niedzielny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak