Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń po azjatycku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
suszone pomidory w oliwie 3 szt
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej wg uznania
orzeszki ziemne 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń po azjatycku

1. Mięso rozetnij na duży płat, lekko go rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. Wrzuć do malaksera. Dodaj pomidory i orzeszki. Krótko miksuj.
2. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Rozsmaruj go na mięsie. Zwiń. Roladę obwiąż bawełnianą nitką.
3. W brytfance rozgrzej 3 łyżki oleju. Obsmaż na nim roladę. Następnie piecz 90 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 14.05.2013 12:26
musi byc smaczne
miki47 11.10.2012 16:00
mniam
mirosława4 21.09.2011 22:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak