Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń nadziewana kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
otręby pszenne 1/2 szklanki drobno zmielonych
jajko 2 szt
woda 1/2 szklanki
cebula 1 średnia
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn do smaku
Farsz:
kurki 2 spore garści
oliwa do smażenia
DODATKOWO:
białe wino 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń nadziewana kurkami

Kurki w całości dusić na rozgrzanej oliwie przez 2-3 minuty .Mięso zmielić dodać otręby ,zimną wodę,jajka,sól i pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu.Obraną i posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklić na oliwie i dodać do mięsa. Wyrobić na jednolita masę i wyłożyć na kawałek foli spożywczej.Uformować prostokąt lekko spłaszczyć, rozłożyć grzyby i zwinąć w zgrabną roladę.Wyrównać i przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą.Podlać winem, wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.04.2012 19:33
Uwielbiam kurki, ta pieczeń jest rewelacyjna!!
smakowita 20.02.2012 21:06
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
kanu83 07.01.2012 22:52
mniaaaam
Wojt@s
Wojt@s 07.01.2012 21:20
extra
alaaa 12.12.2011 18:23
pysznie wygląda
Teresa19 13.11.2011 13:33
super
PaniMISIOWA 16.10.2011 11:23
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak