Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń na obiad

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
sól, pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń na obiad

Mięso wieprzowe nacieramy olejem po czym posypujemy przyprawami. Wkładamy do lodówki na całą noc po czym przekładamy do rękawa do pieczemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu podajemy mięso pokrojone w plastry. Nam najbardziej smakuje z sosem pieczeniowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 08:44
smaczne mięsko nie tylko do obiadu
Janina 27.04.2013 17:09
Bardzo smaczne
Zdzisław 27.04.2013 14:13
do chleba lubię takie mięso
gosia56 27.04.2013 11:34
napewno pyszna taka pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak