Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń na chleb z dziczyzny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 1 kg
boczek surowy 0,5 kg
bułka 1 sztuka
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
pieczarki 0,5 kg
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń na chleb z dziczyzny

Łopatkę z dzika oraz boczek drobno zmielić. Bułkę namoczyć w wodzie. Dodać do zmielonego mięsa: bułkę, jajka, oraz sól, pieprz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Odstawić do wystygnięcia. Koperek oraz natkę posiekać, dodać do mięsa razem z pieczarkami i wszystko dobrze wymieszać. Mięso formować na foli aluminiowej tak aby uzyskać podłużny kształt. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ok 45-50 min po tym czasie otworzyć folię aluminiowa i piec jeszcze przez ok 5 min aby wierzch pieczeni się zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.02.2015 21:15
znakomita,
Kolorowa 06.02.2015 19:26
uwielbiam dziczyznę ;)
aginaa 06.02.2015 18:44
bardzo lubie
wwwiolka 06.02.2015 17:33
Bardzo smakowita.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak