Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń królewska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 20 dag
łopatka bez kości 20 dag
bulion 3\\4 l.
bułeczki 6
natka pietruszki 2
jajko 6
pomidorki
polędwica 20 dag jagnięca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń królewska

Najpierw musimy umyć wszystkie mięsa w bulionie i ugotować , ale tylko 40 minut. Bułeczki kroimy w kostkę , 2 natki siekamy. Wyjmujemy mięsa i odstawiamy niech sobie przestygną , a my te kawałeczki bułeczek moczymy w 1\\2 l. bulionu i w między czasie mięso kroimy w kostkę , wymieszać z jajkami , natką , bułką . I tak oto powstałą masę przyprawiamy sola pieprzem . Szykujemy foremkę taką jak na keks nasmarować ją tłuszczem prószymy bułką tartą i pieczemy tak do 70 minut w 200 st. Na koniec dekorujemy pomidorkami tak jak chcemy , możemy poukładać na półmisku np razem z świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.10.2012 20:16
lubię taką
ElizaT 28.01.2011 18:54
dobre :)
Dorota59 27.01.2011 19:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak