pieczen jagniecia z czosnkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    6zabków
  • bulion warzywny

    1l
  • sól

  • rozmaryn

    3 gałazki
  • pieprz

  • jagnięcina

    1,5kg bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

czosnek przeciskamy przez praske i smarujemy nim oraz przyprawami mieso. Chowamy na noc do lodówki. Mieso układamy w naczyniu zaroodpornym i obkladamy gałazkami rozmarynu, pieczemy podlewajac bulionem przez 2 godz w temp 180\". Wyjmujemy i kroimy w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat