Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń dworska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt./pojedynczy
pieczarki 1/2 kg
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 2 szt
śmietana 30% 1 opakowanie
zupa cebulowa 1 torebka
ser żółty 20 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń dworska

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, usmażyć na tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Filety przekroić wzdłuż, rozbić i natrzeć przyprawą do kurczaka, po czym na chwilę odstawić. Mięso mielone przyrządzić w taki sam sposób jak na kotlety. Zupę cebulową wymieszać bardzo starannie ze śmietaną. Przygotować odpowiednią formę keksową, nasmarować lekko tłuszczem i układać przygotowane produkty warstwami. Rozbity filet z kurczaka- ½ przygotowanego mięsa mielonego- pieczarki- mięso mielone- filet- pieczarki na końcu żółty ser. Każdą warstwę polewać przygotowaną śmietaną, przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i pozostawić w piekarniku do zrumienienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.05.2017 18:39
ciekawa propozycja
Aleksandra/Olcia 05.05.2017 18:18
mniam mniam
Ola1young 05.05.2017 16:13
fajne jedzonko :)
dodi 05.05.2017 11:43
fajnie wygląda
mysza75 05.05.2017 10:49
jaka dobra pieczeń
Wafelek2601 05.05.2017 10:14
Apetyczna.
Wiesława1 05.05.2017 08:03
Fajna propozycja
ada.la 04.05.2017 20:32
wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak