Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń domowa-alla mielonka

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,5 kg
boczek parzony 1/2 kg
cebula 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
czosnek 6 ząbek
woda zimna 300 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
czubrica czerwona do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń domowa-alla mielonka

1.
Łopatkę wieprzową płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ,z boczku ściągamy spodnią skórkę,mielimy przez grube sitko razem z obranym czosnkiem.
2.
Cebulę obieramy drobno siekamy nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką masę.
3.
Przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego,po wierzchu posypujemy gruboziarnistą przyprawą gajowego,pieczemy w piekarniku około 50-55 minut w temp 180*c. Po ostudzeniu kroimy na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.10.2014 20:36
wspaniała pieczeń
monika141 13.10.2014 08:37
smaczne mięsko
Ola1984 13.10.2014 08:23
Fajna porcja mięska.
cris04 12.10.2014 21:27
z takimi dodatkami pieczeń musi smakować wybornie.......
molanka 12.10.2014 19:59
domowa jest najlepsza
as28 12.10.2014 18:54
mniam mniam
Stenka 12.10.2014 18:11
doskonała na ciepło i zimno
Aleksandra/Olcia 12.10.2014 17:12
Apetyczny dodatek do chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak