Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń do chlebka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 70 dag
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
marynata do mięs 2 łyżki
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń do chlebka

Do mięsa dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i bułkę tartą i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie przyprawić do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Wyrobić dokładnie i uformować roladę, posypać wierzch marynatą. na rozgrzanym tłuszczu zrumienić na złoty kolor, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Po wystudzeniu kroić cienkie plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.12.2012 19:08
nie ma to jak domowa wędlina :)
Ewa6274879 27.11.2012 23:05
o wiele lepsza niż kupowane wędliny!
Wacław 09.11.2012 10:29
lubię takie dodatki do chleba !
monisia1977 07.11.2012 06:41
dobre
miroslawa 07.11.2012 04:05
fajna propozycja
SmakChwili 06.11.2012 21:24
dobre mięsko to połowa sukcesu :) mniam..
DOROTA/PATI197799 06.11.2012 20:43
już mam na nią ochotę
Miki 06.11.2012 20:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak