Pieczeń cielęca z pomarańczami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    2 łyżki
  • pomarańcza

    4 szt
  • rum

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

  • sól

  • śmietana

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojona cebule udusić na maśle. Dodać szklankę wyciśniętego soku pomarańczowego, zielony pieprz, rum i cukier. Mięso oprószyć majerankiem, pieprzem i podsmażyć na oleju. Dodać część wywaru z cebuli i dusić. Obracać od czasu do czasu polewając wywarem. Resztę wywaru i soku pomarańczowego wraz ze śmietaną dodać do pieczeni i poddusić do zgestnienia sosu. Doskonałym dodatkiem do tego jest ryz na sypko z uprażonymi migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 07.09.2014 10:29
lubię takie mięsko
Wacław 19.05.2014 14:50
pyszne delikatne mięsko !
Alex_M 30.10.2013 16:29
wspaniale musi smakować!
Granita 28.09.2013 08:17
wyborna cielęcinka;szkoda,że nadal taka droga...:(
Angelika10 11.07.2013 02:50
pysznie wygląda
ben-ka 07.06.2013 10:53
Przepyszne danie bardzo lubię mięsa z owocami.
Jodaj 21.04.2013 08:46
pyszniutka ta pieczeń :)
caralajna 14.04.2013 07:43
ciekawie doprawiona
miki47 14.03.2013 11:16
bardzo smakowicie wygląda
kate.500 12.02.2013 11:28
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat