Pieczeń cielęca z jabłkami i cebulą

Pieczeń cielęca z jabłkami i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • jabłka

    3 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, obwiązać bawełnianą nitką, oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanym Następnie mięso włożyć do brytfanny, wlać bulion, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190 stopni, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Po pół godzinie dodać obrane i pokrojone jabłka oraz cebulę. Miękkie mięso wyjąć, zdjąć sznurek, pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami z cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 25.09.2012 21:56
Zapowiada się wspaniale.
Wafelek2601 26.04.2012 10:05
uwielbiam cielęcinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat