PIECZEŃ CIELĘCA NA ZIMNO

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    1,5 kg.
  • rozmaryn

    1,5 łyżki
  • oliwa

    5 łyżek
  • czosnek

    6 ząbków
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • masło

    1,5 łyżki
  • przyprawa barbecue

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą barbecue, powstałym mieszaniną wysmarować z każdej strony cielęcinę.
Odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dno dać masło.
Mięso obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Dodać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 2 godziny. Piec polewając co jakiś czas powstałym sosem własnym.
Po upieczeniu pozostawić w naczyniu do wystygnięcia.
Gdy pieczeń jest już zimna owinąć ją folią aluminiową i włożyć do lodówki.

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 18.04.2011 00:07
fajny przepis
Margo1 10.04.2011 21:54
ciekawie się zapowiada...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat