Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cielęcina bez kości
1,5 kg. -
rozmaryn
1,5 łyżki -
oliwa
5 łyżek -
czosnek
6 ząbków -
sól
1,5 łyżeczki -
pieprz
1 łyżeczka -
masło
1,5 łyżki -
przyprawa barbecue
1,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania PIECZEŃ CIELĘCA NA ZIMNO
Odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dno dać masło.
Mięso obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Dodać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 2 godziny. Piec polewając co jakiś czas powstałym sosem własnym.
Po upieczeniu pozostawić w naczyniu do wystygnięcia.
Gdy pieczeń jest już zimna owinąć ją folią aluminiową i włożyć do lodówki.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (2)