Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ CIELĘCA NA ZIMNO

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1,5 kg.
rozmaryn 1,5 łyżki
oliwa 5 łyżek
czosnek 6 ząbków
sól 1,5 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
masło 1,5 łyżki
przyprawa barbecue 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ CIELĘCA NA ZIMNO

Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą barbecue, powstałym mieszaniną wysmarować z każdej strony cielęcinę.
Odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dno dać masło.
Mięso obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Dodać kilka łyżek wody, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 2 godziny. Piec polewając co jakiś czas powstałym sosem własnym.
Po upieczeniu pozostawić w naczyniu do wystygnięcia.
Gdy pieczeń jest już zimna owinąć ją folią aluminiową i włożyć do lodówki.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.04.2011 00:07
fajny przepis
Margo1 10.04.2011 21:54
ciekawie się zapowiada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak