Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ CIELĘCA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 100 g
marchew duża 4 szt
kalafior 1 szt
groszek konserwowy 1 szk
czosnek 2 ząbki
cielęcina bez kości 1 z udźca
papryka czerwona 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ CIELĘCA

CHUDĄ CIELĘCINĘ BEZ KOŚCI DOKŁADNIE MYJEMY I OSUSZAMY RĘCZNIKIEM.SŁONINĘ KROIMY W CIENIUTKIE PASECZKI I NASZPIKUJEMY MIĘSO, A NASTĘPNIE NACIERAMY SOLĄ I PIEPRZEM ZE WSZYSTKICH STRON. JEŚLI CHCEMY BY SMAK BYŁ BARDZIEJ WYRAZISTY MOŻEMY POWTYKAĆ POKROJONY CZOSNEK.ROZGRZEWAMY MASŁO NA PATELNII DO ZRUMIENIENIA PODSMAŻAMY MIĘSO ZE WSZYSTKICH STRON. OBRANĄ MARCHEW KROIMY W SŁUPKI , KALAFIOR DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. NACZYNIE ŻAROODPORNE SMARUJEMY TŁUSZCZEM UKŁADAMY POKROJONĄ MARCHEW OSĄCZONY GROSZEKI PODSMAŻONE MIĘSO Z TŁUSZCZEM NA WIEZRCHU ROZKŁADAMY RÓŻYCZKI KALAFIORA .DO POŁOWY ZALEWAMY BULIONEM. NACZYNIE WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA I ZAPIEKAMY AŻ MIĘSO BĘDZIE MIĘKKIE.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 17.09.2010 09:38
to pewnie jest wyśmienite
Beata82 27.05.2010 21:36
świetne!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak