Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cebulowo – grzybowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cebula 3 szt
pieczarki 5-6 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
koperek 3 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cebulowo – grzybowa

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Pieczeń cebulowo – grzybowa foto
2
Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy.
Krok 2 - Pieczeń cebulowo – grzybowa foto
3
Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
Krok 3 - Pieczeń cebulowo – grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 29.03.2016 08:07
wygląda smakowicie :)
Barbara13 28.03.2016 13:33
rewelacyjny pomysł
Ania321 28.03.2016 12:27
ciekawy przepis :)
dodi 28.03.2016 11:59
może warto zrobić
IZABELA29 28.03.2016 10:48
bardzo fajna propozycja
agnieszka214 28.03.2016 10:35
Musi być smaczne takie połączenie smaków
Krzysztof15 28.03.2016 08:52
bardzo smaczna
cukiereczek 28.03.2016 08:44
takie domowe mięsko jest najsmaczniejsze
Iwusia 27.03.2016 23:55
lubię takie pieczenie
halina17 27.03.2016 23:04
Dobra pieczeń.
norweska20 27.03.2016 21:56
zapowiada się smacznie :)
Beatris 27.03.2016 21:44
Wygląda bardzo apetycznie:)
gosia1988 27.03.2016 21:40
Pyszne danie na obiad
ben-ka 27.03.2016 21:16
Bardzo podoba mi się pomysł.
adelajda 27.03.2016 19:00
zapowiada się smacznie
Bernadeta1 27.03.2016 17:57
smakowicie się prezentuje
2milutka 27.03.2016 17:44
na taki obiad to się pisze ;)
ilka01 27.03.2016 14:26
ciekawy przepis
marzut 27.03.2016 13:45
Fajny przepis
Damiano
Damiano 27.03.2016 11:50
ekstra pieczeń
Łukasz15 27.03.2016 11:44
smaczna pieczeń
VioletoweKucharzenie 27.03.2016 11:44
Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak