Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pieczeń barania z pieca

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec barani
2kg
ocet
1\\2l
sól
Sklep Prymat
czosnek
2zabki
mąka
1łyżka
śmietana
1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania z pieca

Oczyścić pieczeń baranią z tłuszczu i żył,zbić mocno ,sparzyć wrzącym octem.Natrzeć czosnkiem roztartym z solą.Odstawić na 2godz.Ułozyć na wysmarowanej masłem brytfannie ,włożyć do nagrzanego piekarnika i piec polewajać sosem z pieczenia,który sie zbiera w brytfannie .Na koniec wymieszać make ze śmietana i dolać do sosu,wymieszac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 01.12.2011 14:52
bardzo ciekawy i smakowity przepis, chętnie wypróbowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak