Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ala kaczka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
udko z kaczki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 1/2 szklanka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
ziele angielskie 6 ziarna
jałowiec 4 ziarna
sól do smaku
pieprz prawdziwy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ala kaczka

Obrać mięso z udek, na kościach ugotować bulion. Mięso z udek, cebulę i czosnek skręcić przez maszynkę, dodać do mięsa mielonego, dolać bulion, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz zgniecionym zielem angielskim i jałowcem, wyrobić gładką masę. Mięso zawinąć w folię aluminiową i upiec w temp 180st około 35-40 min. Ja zostawiam w foli do ostygnięcia, wtedy sos który powstaje w trakcie pieczenia zastygnie tworząc bardzo fajną galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 03.03.2012 09:19
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak