Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.8 kg
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 30 dag
jajko 1 sztuka
cebula biała do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń.

Kroki postępowania

1
Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną paprykę oraz cebulę. Do tego dodajemy również sól, pieprz oraz całe jajo. Możemy dodać również połączoną z wodą bułkę tartą. Wszystko mieszamy.
Krok 1 - Pieczeń. foto
2
Pieczarki smażymy i również dodajemy do mięsa. Wszystko układamy do formy obsmarowanej masłem. Na wierzch również można położyć kilka plasterków.
Krok 2 - Pieczeń. foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 min.
Podajemy z surówkami lub ziemniakami.

Smacznego!
Krok 3 - Pieczeń. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.11.2013 21:50
bardzo dobra taka domowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak