Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,60 kg
ojej wg uznania
przyprawa gyros do smaku
woda wg uznania
mąka wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń

Do garnka dajemy oleju , gdy jest już dobrze nagrzany dajemy do środka mięso które przyprawiamy gyrosem , podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Robimy zawiesinę z wody i mąki i podbijamy sos , na koniec dajemy troszkę kucharka .
Mięso wyjmujemy i dzielimy w miarę na równe części dajemy na talerze mięso a na nie sosik , podajemy np z kluskami lub ziemniakami i jakąś dobra sałatką . SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.01.2013 13:39
pyszne mięsko!
babi17 13.12.2012 11:27
lubię takie mięsko
Kuchareczka2 27.11.2012 17:39
pysznosci
Ela15 08.11.2012 13:16
mniam
Seba 07.10.2012 15:18
smaczna
Agnieszka91 17.09.2012 13:49
uwielbiam pieczenie
EWI 17.09.2012 07:32
mniam
Angelika6 17.09.2012 07:30
dobra ta pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak