Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy kremik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżeczki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy kremik

Pieczarki myjemy, obieramy a następnie kroimy na bardzo drobno. W litrze gotującej się wody rozpuszczamy kostkę bulionowa. Dodajemy do niej pieczarki i masło. Gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut. Pietruszkę myjemy, suszymy a następnie siekamy na bardzo drobno. Gotową zupę miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Wierch zupy posypujemy pietruszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 20.07.2012 11:07
super
Kaja35 20.07.2012 11:07
super
Norgiusz 31.01.2012 09:08
ciekawe
Norgiusz 31.01.2012 09:08
ciekawe
Misiabe 12.01.2012 13:06
pomysłowe
LuKaSz4761 03.01.2012 08:48
mniam
Reda 02.01.2012 09:49
Ale super
Ewa/kalapurtka 01.01.2012 19:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak