Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-cukiniowa sałatka zimowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cukinia 2 szt
marchewka 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz kulki
Gorczyca biała cała Prymat
woda 6 szklanka
ocet 10 % 1 szkl
cukier 2 szkl
sól 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-cukiniowa sałatka zimowa

Marchew obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw robimy z niej długie tasiemki. Pieczarki kroimy w plastry mniejsze grzybki na pół. Cukinie młodą nie obieramy kroimy w plasterki . Do słoików nakładamy pokrojoną cukinie ,pieczarki,marchewkę . Gotujemy zalewę 6 szklanek wody 3 łyżeczki soli ,przyprawy ,ocet 1 szklanką i 2 szklanki cukru . Gorącą zalewą zalewamy warzywa. Pasteryzujemy 25 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.10.2012 10:55
ciekawe połaczenie
Lemon 05.10.2012 09:18
ekstra
iwa643 05.10.2012 09:18
Polecam na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak