Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowo- szynkowa sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
szynka konserwowa 40 dek
jajko 3 szt
kukurydza w puszce 1/2 szt
por (biała część) 1/2 szt
majonez tradycyjny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowo- szynkowa sałatka

pieczarki ugotować ,odcedzić ostudzić. Jajka ugotować na twardo, kukurydzę odsączyć. Por pokroić w drobniutką kostkę i przelać na sicie wrzątkiem. Pieczarki, szynkę i jajka kroimy w kostkę dodajemy kukurydzę, por, majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.12.2013 09:55
Mam słabość do sałatek z majonezem :)
Malinka 16.12.2013 22:37
Zjadłabym bardzo chętnie:)
Grazyna0211 06.11.2013 12:23
lubię tego typu sałatki
alaaa 15.10.2013 20:22
z świeżych pieczarek nie robiłam ani nie jadłam
cooleczka 03.06.2013 16:42
zapowiada się smacznie
Bernadeta1 03.06.2013 10:24
lubię robić tą sałatkę
Seba 26.12.2012 10:45
smaczna
AURELKA 17.09.2012 18:24
moja ulubiona sałatka
agataw1990 01.09.2012 16:52
ciekawy przepis:)
olkaaa 14.08.2012 10:30
muszę spróbować
ben-ka 09.08.2012 20:18
smaczna musi być.
Aleksandraa 29.07.2012 16:16
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak