Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe zrazy w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone ok 40 dag
pieczarki ok 15 szt
cebula 1 szt srednia
kajzerka 2 szt
jajko 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
woda 3-4 łyżki
grzyby suszone ok10 kapeluszy
śmietana 2-3 łyżki
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe zrazy w sosie

Pieczarki umyć i pokroić, odparować na patelni, przestudzić.
1/2 cebuli drobno pokroić, dodać do mięsa.
Kajzerki namoczyć w wodzie albo w mleku, odcisnąć. Pietruszkę opłukać i drobno pokroić. Wszystkie przygotowane składniki dodać do mięsa wbić jajka i doprawić do smaku. Formować zraziki i smażyć na rozgrzanym oleju.
Grzyby suszone umyć i sparzyć gorącą wodą na sicie. Można pokroić. Zalać niewielką ilością wody, może być gorąca i gotować. Jeśli jest za dużo wywaru grzybowego odlewamy. Do pozostałego dodajemy drobno pokrojoną cebulę i
chwilę gotujemy,
Zagęścić mąką i doprawić do smaku. Dodać zrazy i razem dusić.
Na koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.01.2017 19:55
wspaniały obiad
RenataZ-et 25.01.2017 11:00
pyszny obiadek
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 09:19
Smaczne i kuszące swoim smakiem i wyglądem.;)
Krystyna32 25.01.2017 08:07
bardzo smaczne
jagoda5913 25.01.2017 00:49
dobry obiadek
Barbara13 24.01.2017 22:38
Coś w moich smakach
Wiesława1 24.01.2017 21:33
Pyszna propozycja
wwwiolka 24.01.2017 21:15
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak