Pieczarkowe szaszłyki

Pieczarkowe szaszłyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • oliwa

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • natka pietruszki

  • czosnek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarkowe szaszłyki

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkowe szaszłyki foto
Pieczarki obieramy ze skórki (do grillowania wykorzystujemy tylko kapelusze)
Krok 2 - Pieczarkowe szaszłyki foto
Do obranych pieczarek dodajemy oliwę oraz sól i zioła
Krok 3 - Pieczarkowe szaszłyki foto
Czosnek (2 piórka) siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy razem.
Krok 4 - Pieczarkowe szaszłyki foto
Pieczarki nabijamy na patyczki.
Krok 5 - Pieczarkowe szaszłyki foto
Gotowe pieczarki nakładamy na rozgrzany grill i pieczemy. Podczas grillowania pieczarki posypujemy posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Jolanta40 29.06.2017 17:52
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat