Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe spaghetti z wołowiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
wołowina 500 g
sos boloński 800 g
marchewka 1 sz
papryka czerwona 1 sz
makaron spaghetti 100 g
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
olej do smażenia 30 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
ser żółty gouda tarty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe spaghetti z wołowiną

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Krok 1 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto
2
Smażymy mięso wołowe na brązowy kolor. Proces powinien trwać 10-15 minut.
Krok 2 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto
3
Mięso przerzucamy do miski i na tej samej patelni smażymy pieczarki. Dusimy je około 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto
4
Dodajemy sos boloński, pokrojoną marchewkę, paprykę, mięso do pieczarek i całość mieszamy.
Krok 4 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto
5
Zgodnie z instrukcją we wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron na al dente.
Krok 5 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto
6
Makaron odcedzamy. Wrzucamy do naszego sosu z warzywami i mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy startym, żółtym serem.
Krok 6 - Pieczarkowe spaghetti z wołowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.09.2015 11:33
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak