Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe ślimaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sól
pieprz
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe ślimaki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy ( można użyć ciasta w płatach).

Pieczarki i cebulę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki i cebulę, na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz rozkładamy na cieście francuskim.
Krok 1 - Pieczarkowe ślimaki foto
2
Zwijamy w roladę.
Krok 2 - Pieczarkowe ślimaki foto
3
Ostrym nożem kroimy w plastry. Układamy na papierze do pieczenia, posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
Krok 3 - Pieczarkowe ślimaki foto
4
Pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ok 15-20 minut.
Krok 4 - Pieczarkowe ślimaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 02.02.2014 21:21
Pyszne jedzonko :)
Beata999 02.02.2014 18:52
Lubię takie przegryzki.
mufinka79 02.02.2014 18:49
Pyszności takie ślimaczki z pieczarami :)
mariel78 02.02.2014 18:05
Bardzo smaczne
Milka100 02.02.2014 17:44
cudne ślimaczki
Hanna5 02.02.2014 16:42
Fajne, idealne do czerwonego barszczyku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak