pieczarkowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    7 szt
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • jajko

    2 szt
  • czubrica czerwona

    szczypta
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki opłukać , osuszyć i zetrzeć na grubej tarce. Do miseczki wlewamy jogurt lub śmietanę, dodajemy mąkę jajka. Mieszamy ,dodajemy starte pieczarki.

Doprawiamy solą pieprzem i czubricą czerwoną. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

Podajemy z sosem lub surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 16.03.2016 00:27
dobry pomysł
Wacław 15.03.2016 17:56
fajny pomysł na pieczarki :-)
Róża1 15.03.2016 15:36
ciekawy przepis !!!!!!!!!!!
Aleksandra/Olcia 15.03.2016 14:39
wyglądają pysznie
tobi1989 15.03.2016 10:26
Ciekawe danko :)
Aannkaa82 15.03.2016 08:49
Bardzo apetyczne.
Habibi 15.03.2016 08:43
robię podobne placuszki, ale zupełnie inaczej je doprawiam :)
Damiano 15.03.2016 08:39
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat