Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
pieczarki 200 g
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe mielone

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego, dodajemy starta cebulę, jajko, starte pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do mięsa mielonego. Całość mieszamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Pieczarkowe mielone foto
2
Z gotowej masy lepimy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Pieczarkowe mielone foto
3
Kotlety po usmażeniu dusimy około 10 min w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem odrobiny wody na dnie. Podajemy gorące zaraz po poduszeniu. Smacznego!
Krok 3 - Pieczarkowe mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2015 12:35
muszą być smaczne
irenka 30.12.2014 19:51
smaczne kotleciki
halina17 30.12.2014 18:35
Dość często robię.
Bernadeta1 30.12.2014 18:05
smaczna propozycja na obiad
pajbek 30.12.2014 17:36
pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak