Pieczarkowe mielone

Pieczarkowe mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    200 g
  • jajko

    1 szt
  • przyprawa do mięsa mielonego

    2 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkowe mielone foto
Do mięsa mielonego, dodajemy starta cebulę, jajko, starte pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do mięsa mielonego. Całość mieszamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Pieczarkowe mielone foto
Z gotowej masy lepimy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Pieczarkowe mielone foto
Kotlety po usmażeniu dusimy około 10 min w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem odrobiny wody na dnie. Podajemy gorące zaraz po poduszeniu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

05.01.2015 12:35
muszą być smaczne

irenka

30.12.2014 19:51
smaczne kotleciki

halina17

30.12.2014 18:35
Dość często robię.

Bernadeta1

30.12.2014 18:05
smaczna propozycja na obiad

pajbek

30.12.2014 17:36
pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat