Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowe mielone.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
pieczarki 7 szt
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat na oko
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowe mielone.

Pieczarki pokroiłam drobno, podsmażyłam na maśle z cebulką.
Mielone porządnie wymieszałam z resztą składników i pieczarkami. Bułki tartej dodałam tyle, aby masa była zwarta. Smażyłam z obu stron, kilka minut, przewracając co jakiś czas. Wyszły bardzo dobre, tak przynajmniej sądził mój prywatny krytyk kulinarny :))
Mielone podałam z buraczkami i duszonymi ziemniakami z masłem i śmietanką.
Do mięsa można również dodać odrobinę startego sera żółtego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.04.2013 20:00
dobry mielony na obiad nigdy się nie znudzi
Lemon 14.12.2012 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak